Högtider

Högtider och traditioner

På Skansen firas många av årets största högtider och traditioner. Parken myllrar av liv, nya och gamla traditioner och roliga aktiviteter – kom och fira tillsammans med oss!

Valborg

På Skansen firas Valborg med program på Sollidenscenen från eftermiddag till sen kväll. Förutom firande med Stockholms studenter, blir det vårtal och konsert.

Från restaurang Solliden kan ni följa Skansens traditionsenliga valborgsfirande ute på Sollidenplan samtidigt som ni avnjuter vår Valborgssupén. Valborgsmässoelden tänds sedan kl.21.00.

Sveriges nationaldag

Firandet av Sveriges nationaldag eller Svenska Flaggans Dag som dagen hette ursprungligen, började på Skansen och firades första gången 1893. Det är en tradition som är väl värd att följa!

Sveriges nationaldag firas hela dagen med flaggverkstad, ansiktsmålning, folkdans, pyssel och andra aktiviteter för barn. Dagen avslutas med en festlig och stjärnspäckad konsert på Sollidenscenen i närvaro av deras majestäter Konungen och Drottningen med familj.

Midsommar

Var med på ett stort midsommarfirande på Skansen. Bind kransar, dansa runt midsommarstången och ta del av folkmusik och folkdans. Skansen öppnar kl. 10. Midsommarstången reses kl. 14.00 på Tingsvallen.

Allsång på Skansen

Allsång på Skansen sändes för första gången i SVT den 3 augusti 1979. Ytterligare tre program sändes samma sommar. 1980 sändes 8 program och 1984 sändes 4 program. Sedan 1990 har Allsång på Skansen sänts varje sommar i SVT.

Konsertmiddag

När sommaren lider mot sitt slut bjuder några härliga artister in till konsert på Sollidenscenen.
Passa på att njuta av en välsmakande buffé i Sollidens matsal innan konserten startar.